25-09-08

Gent wil 6000 nieuwe jobs tegen 2012

De gemeenteraad van Gent zet het licht op groen voor het nieuw “Strategisch Actieplan voor Werkgelegenheid” van schepen Mathias De Clercq (Open VLD). Met dit plan wil de schepen ondernemingen stimuleren om in hun beleidsplan zowel economische als sociale en milieu overwegingen op te nemen. Aldus Mathias De Clercq: “Na 10 jaar ervaring met het 1ste  plan was dit een ideaal ijkmoment om met alle betrokken partijen een nieuwe nota voor te bereiden. Nu de gemeenteraad dit plan heeft goedgekeurd zal het in een charter worden samengevat en door alle betrokken actoren ondertekend worden..

 

Voor de oppositie is dit slechts een vage nota die onvoldoende concrete acties bevat.

Gementeraadslid Vera Dua (Groen!) stelt luidop de vraag: “Zal een simpele optelsom van alle initiatieven volstaan om de tewerkstellingsparadox in Gent op te lossen?”

Dua stelt tevens vast dat, ondanks het vorige doelgroepbeleid, de werkloosheid van ouderen, allochtonen en arbeidsgehandicapten is toegenomen.

Gemeenteraadslid Francis Van Den Einde (Vlaams Belang) was scherper: “Totaal gebrek aan fantasie en argumentatie vanwege de schepen”

Volgens Mathias De Clercq moet dit plan echter gezien worden als een raamwerk waaraan acties zullen getoetst worden.

Acties zullen geëvalueerd worden aan de hand van 3 ijkpunten: ondernemingen moeten meer competentiegericht en dus minder diplomagericht zoeken naar kandidaten, een loopbaanwinkel zal mensen begeleiden in hun levensloopbaan en sollicitanten moeten versterkt worden in het vinden van een gepaste job.

Uiteindelijk moet het in de toekomst mogelijk worden talenten efficiënter aan te boren om knelpuntvacatures in te vullen.

11:14 Gepost door Student in gemeenteraad | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jelmen haaze |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.