25-06-08

MORICHARPLEIN WORDT GEEN SPEELPLEIN.

SINT-GILLIS - De gemeenteraad bestelt een bijkomende studie over de heraanleg van het Moricharplein. De oppositie heeft haar bedenkingen bij de procedure.

Voor de bewoners blijft het voorlopig afwachten hoe het plein er zal gaan uitzien. Waarnemend burgemeester Martine Wille ( PS ) heeft in elk geval een duidelijk doel voor ogen. Wille: "We willen een polyvalent stedelijk plein creëren, waar elke bevolkingsgroep zijn plek vindt. Het plein zal dus geen groot speelterrein worden waar alleen kinderen en jongeren terecht kunnen. Er zal ook plaats moeten zijn voor andere functies." De burgemeester is intussen wel bereid de plannen voor te leggen aan het wijkcomité. Volgens oppositielid Nathalie Espeel ( Groen! ) is dit een 'opening die de gemeente maar zelden maakt.'

De eerste studieopdracht dateert al van 2004. De gemeente ontving de resultaten pas dit jaar en vindt nu dat een bijkomende opdracht noodzakelijk is. Intussen heeft de oppositie nog geen inzage gekregen in de resultaten van het eerste onderzoek. Espeel : "Dit stond ook al in januari op de agenda maar werd toen ingetrokken omdat ik de resultaten van de eerste opdracht wilde zien. Ik vermoed dat de resultaten op dat ogenblik zelfs nog onvolledig waren. Nu is het voorstel toch goedgekeurd, maar ik wacht nog altijd."

Bovendien wordt volgens Espeel de wettelijke procedure niet gevolgd: "De eerste studie viel onder het drempelbedrag voor openbare bekendmaking. Voor de vervolgopdracht zou er nu wél een bekendmaking moeten zijn. Maar dat is de gemeente niet van plan." CDh, nochtans ook in de oppositie, is enthousiaster. Fractieleider Vincent Henderick : "Wij willen de burgemeester en haar ploeg vooral feliciteren voor hun inspanningen om de gemeentelijke infrastructuur te moderniseren."

Wanneer de werken zullen starten, is nog niet duidelijk. (TA)

03:14 Gepost door Student in gemeenteraad | Permalink | Commentaren (0) | Tags: timothy anthonis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.