03-04-08

Molenbeek

Verbeterde versie  

Downtown
Molenbeek: spaghettibandjes taboe,
boerka’s al lang niet meer.  

De nieuwe gewoonte bij de jonge moslima in downtownMolenbeek is het dragen van een boerka. In het Islamitische Saoedi-Arabië en de omringende golfstaten draagt een groot deel van de vrouwen een boerka. Naast een religieus symbool is de boerka er ook een statussymbool geworden, boerka betekend ook rijk. 

In downtownMolenbeek draagt Imane haar boerka omdat ze de ware Islam heeft ontdekt. Ze kreeg de kans om te studeren. Ze is meer niet ongeschoold zoals haar ouders en verdiept zich in de moeilijker Islamliteratuur. Imane wil de echte Islam beleven. Haar moeder, zussen en vriendinnen worden aangemaand om haar voorbeeld te volgen en ook gesluierd over straat te lopen. De moslima praat niet met personen die er een andere opinie op na houden. “ Het is gewoon zo”. Ze wil ook geen contact met mannen buiten haar man en haar familie om. Zo vrijwaart ze haar puurheid.  

Haar kinderen houdt ze dicht bij haar. Het beste voor haar kinderen is dat ze steeds bij haar blijven. Niemand begrijpt hen beter en kan ze meer liefde geven dan hun moeder.  

Imane woont in een verloederde buurt, huizen en gebouwen zien er verkommerd uit.  Zij en haar kinderen leven binnenshuis. De moslima stelt alles in het werk opdat haar man tevreden zou zijn.Haar appartement is kraaknet. Zijzelf is tot in de puntjes verzorgd, er is geen haartje niet meer te vinden op haar lichaam. Ze draagt ongelofelijk veel make-up, de meest frivole kleedjes, stiletto’s en probeert altijd vrolijk te zijn wanneer haar man naar huis komt.  

Wat je haar niet hoort vertellen is dat ze haar boerka of sluier ook draagt om haar man te plezieren ( lees in te spelen op de fantasieën van de man) en hem bij haar te houden. De (moslim)man in downtownMolenbeek vindt het fantastisch dat zijn vrouw haar lichaam alleen aan hem laat zien, zich volledig overgeeft aan hem en voor hem ook alle andere mannen negeert. Het streelt zijn ego. “Zij hoort zichzelf te verzorgen, een bad te nemen voor hij naar huis komt en lekker te ruiken”. Isabel Hoornaert                      

16:31 Gepost door Student in Mijn gemeente | Permalink | Commentaren (0) | Tags: isabel hoornaert |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.