06-02-08

Belspeldel

Samen met de globale opwarming van de aarde en de opwaardering van Cercle Brugge treft ons sinds enige tijd nog een derde onheil: de overdaad aan belspellen op televisie. Soms blijf ik er tijdens het zappen even hangen. Schreeuwerige presentatoren met een vermoeid gezicht proberen me dan warm te maken om toch maar te bellen “want er liggen 5000 euro’s op u te wachten!”. Soms roep ik wat terug naar de drammerige bimbo van dienst. Weinig verheffends, als ik mijn huisgenoten mag geloven.

Ik weet niet of ik wat teruggeroepen zou hebben naar de Duitse belspeldel Juliane Ziegler toen die een kandidaat aanmoedigde met de uitspraak “Arbeit macht frei”, de cynische slogan die boven de toegangspoort van enkele nazi-werkkampen prijkt. Niet zozeer de uitspraak, want zoiets wordt er snel uitgeflapt, maar wel de lachbui die erop volgde is verbijsterend. Het wicht leek zich van geen kwaad bewust en hield diezelfde achteloze houding vol tijdens haar verontschuldigingen wat later in hetzelfde programma. Geen hulp kon baten: de verantwoordelijken namen hun verantwoordelijkheid en ontsloegen haar. Nu moet die zaak niet overgedramatiseerd worden; het was tenslotte geen academicus of intellectueel die de nazi-terreur grappig probeerde te verwoorden. Die laatste zou de impact van zijn woorden alleszins beter kunnen inschatten. Maar het wordt wel tijd dat de televisiezenders eens beginnen nadenken wie ze op de kijker loslaten. De spreekwoordelijke aap met een hoed op presenteert vandaag de dag zijn eigen talkshow. De kwaliteit van televisieprogramma’s blijft dalen. Gisteren zag ik op tv zelfs Jelle “Kuifje” Cleymans op een serieuze manier benaderd worden. Veel gekker moet het niet meer worden.

ssuply

09:36 Gepost door Student in Belspel | Permalink | Commentaren (1) | Tags: s suply |  Facebook |

Commentaren

Fotoreportage (Dit heeft eigenlijk niets te maken met de belspelletjes)
Wordt er soms samengewerkt met studenten fotografie voor reisreportages? Ik wil mijn foto's verkopen om zo de kosten van mijn (komende) reis een beetje te minimaliseren.

Gepost door: Eveline | 10-02-08

De commentaren zijn gesloten.