05-02-08

Fenomenaal

Rondborstige brunette. Trillende onderlip. Kijkt met grote ogen hulpeloos de lens in. Aha, een wulpse, fenomenale vrouw van Louis Paul? Helaas, slechts een Duits wicht dat zich op tv live moet verontschuldigen voor haar nazistische uitspraak. Die helemaal niet nazistisch bedoeld was natuurlijk. Het was gewoon een kwestie van stompzinnigheid. Juliane Ziegler wilde alleen maar enthousiast zijn tijdens haar belspelpresentatie. En dus gilde ze een moeë kandidaat de bemoedigende woorden "Arbeid macht Frei" toe. Arm schaap. Hoe kon zij nu weten dat zulke uitspraken nogal moeilijk liggen in haar vaderland? Of was ze misschien aangenomen om intelligent te wezen op tv?

Waarschijnlijk beseft ze het zelf niet, maar Ziegler heeft verdorie gelijk. Waarover zeurt men eigenlijk? Stupide programma's krijgen stupide presentatoren. Televisie oogst wat het gezaaid heeft. Maar een tv-producent die z'n gezicht moet redden krijgt zo'n uitleg niet verkocht. Ondanks haar publieke excuses werd Ziegler dus toch ontslagen. Haar flater was te groot om door de vingers te zien. Fijn zo, kan men dan nu Ludo Helsen ook onmiddellijk de laan uitsturen?

(SM) 

22:05 Gepost door Student in Belspel | Permalink | Commentaren (4) | Tags: sofie mulders |  Facebook |

Commentaren

scherp mevrouw - ik had wat meer begrip voor uw soortgenoot verwacht ;-)

Gepost door: joris | 06-02-08

Potverdorie Sofie,

Nu zie ik dat je blogt, en kan ik het meteen al niet laten van te reageren.

Omdat ik zo'n beetje thuis ben in de fenomenale Ludo-Helsen-materie, en omdat deze blog blijkbaar toch enigszins journalistiek wil zijn, zou ik even de aandacht willen vestigen op de enige vraag die ertoe doet, een vraag waarop alle media het antwoord bijster blijven:

Heeft Ludo Helsen werkelijk de tentoonstelling verboden?

Indien ja, twijfel er dan niet aan: stuur hem de laan uit, want politieke inmenging in artistieke zaken is totaal ongeoorloofd. Tot twee dagen geleden dacht ik daarom ook dat mijn oud-patron buiten moest. Want mijn enige bronnen waren de berichtgeving in Knack, De Standaard, en De Morgen, waarin alles ontzettend zwart-wit beschreven staat, met de nodige schandalige karaktermoord op de koop toe.

Maar nu ik elders mijn licht heb opgestoken, ben ik daar niet meer zo zeker van. De eerste krant die precies beschrijft hoe het eraan toegegaan is in het provinciehuis, moet nog gedrukt worden.


Maar soit, ik laat me gaan...

Groetjes,

Bart

Gepost door: Bart M | 06-02-08

Dag Bart! Dat we mekaar langs deze weg nog eens moeten spreken...

Maar soit, het gaat hier over Helsen. Sinds vandaag waait er inderdaad blijkbaar een nieuw windje: http://www.knack.be/nieuws/cultuur/sp-a-en-open-vld-keurden-annulatie-boon-expo-mee-goed/site72-section44-article12442.html.

Toch wat moeilijk om te geloven, vind ik. Helsen zou dus bewust bakken stront over zich heen laten kappen, enkel om zijn coalitiepartners uit de wind te zetten (om in dezelfde metafoor te blijven)? Da's wel een héél nobel gebaar. Ik heb hem trouwens zelf bezig gehoord op rtv en daar was hij toch wel erg overtuigd van zijn eigen gelijk. Aan die zwart-witberichtgeving heeft hij dus zelf meegeholpen.

Enfin, we blijven het allebei ongetwijfeld volgen... Veel groeten!

Gepost door: Sofie | 06-02-08

"Jedem das seine" ??

Gepost door: bart | 20-05-08

De commentaren zijn gesloten.