20-12-07

Het ergste is al geweest

Maandagavond 20h, Arenbergschouwburg Antwerpen. De immer kokette Kurt Van Eeghem verschijnt ten tonele. Reden voor de feestelijkheden: het huidige jaar nadert met rasse schreden, en daarom organiseert Radio 1 een eindejaarsshow met als inhoud een ludiek overzicht van wat België de voorbije maanden – vooral op politiek vlak – heeft getekend.

Grapjassen van dienst, of wat daarvoor moest doorgaan, waren dit jaar Bert Kruismans, Raf Coppens en Philippe Geubels.
Hugo Matthyssen en Wouter Deprez kregen dan weer de functie van doctorandus toebedeeld, een functie die erin bestond enige filosofische duiding te geven bij wat de grapjassen poneerden.

Matthyssen had het telkens weer over de reorganisatie bij Radio 1, wat hier misschien wel op zijn plaats was bij een publiek dat vooral bestond uit medewerkers van de openbare omroep, maar wat na een tijdje ook wel vervelend werd.

De ergernis bereikte echter een hoogtepunt wanneer Philippe Geubels de microfoon beroerde. De humor was ver te zoeken. Het publiek werd getrakteerd op een zoveelste uitvoering van de act van het zielige ventje met mompelend en zeurend stemmetje. Inhoud en originaliteit zijn voor Geubels duidelijk van ondergeschikt belang. Zijn enige wapen is het uitbeelden van een typetje.


Wouter Deprez blonk dan weer uit in positieve zin, onder andere dankzij gedurfde uitspraken over het rectaal inbrengen van een Blackberry in de daartoe voorziene opening bij Bart De Wever. Want, ja, de Blackberry is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, vooral dan bij iedereen die zich politicus mag noemen. De technologische vooruitgang leidt dan weer tot minder seks, en daarom moest het publiek samen met Deprez plechtig beloven om in 2008 meer te poepen.
Hopelijk zijn er die avond niet te veel Nederlanders naar Antwerpen afgezakt.  

14:14 Gepost door Student in DB week1 | Permalink | Commentaren (7) | Tags: sandra noben |  Facebook |

Commentaren

zeer slecht geschreven. Onvoldoende!

Gepost door: .. | 21-12-07

Van mij krijg je ook een onvoldoende, meneer of madame anoniem.

Gepost door: Isabel | 21-12-07

Is pay back time begonnen? Heel jammer, want deze blog is met goede bedoelingen opgezet.

Gepost door: Annick | 21-12-07

Anoniem mensen afkraken... Moedig, heel moedig...

Gepost door: alex | 22-12-07

In één woord... klasse!!

Gepost door: Ilse | 27-12-07

Poepen, rectaal inbrengen, pijpen, scheten... m.a.w. 't is enkel plezant als het over seks en pipi@kaka gaat... (pas op, daarmee wil ik niet zeggen dat Deprez slecht was, integendeel!) Matthyssen hield het repetitieve over radio1 toch binnen de perken waardoor de boodschap overkwam en ik vond dat het juist níet op de zenuwen werkte.. Met Geubels heb ik tranen gelachen..dat onschuldige verlegen dat toch op een kinderlijke manier durft. Kruismans heeft volgens mij wat uit z'n mouw zitten schudden (ik hoop het voor hem) en Coppens, tja Coppens...

Gepost door: Isa | 07-01-08

hilarisch zeer vreemd wat je daar schrijft over philip geubels, hij was een van de weinige die de mensen tot tranen toe aan het lachen kreeg.
wrok?

Gepost door: kev | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.