19-12-07

downtownMolenbeek

DowntownMolenbeek: spaghettibandjes taboe, boerka’s al lang niet meer.  

De nieuwe gewoonte bij sommige jonge moslima in downtownMolenbeek is het dragen van een boerka. De moslima draagt een boerka, bedekt haar volledige lichaam met niet-onthullende, lange, zwarte Arabische gewaden en draagt handschoenen. De boerka zelf komt overgewaaid vanuit het verre Saoedi-Arabië. In het Islamitische Saoedi-Arabië en de omringende Golfstaten draagt een groot deel van de vrouwen een boerka. Naast een religieus symbool is de boerka er ook een statussymbool geworden, boerka betekent ook rijk.

In downtownMolenbeek draagt de jonge moslimvrouw haar boerka omdat ze de ware Islam heeft ontdekt. In België geboren of wonend, kreeg ze de kans om te studeren en zich te ontwikkelen. Ze is niet meer ongeschoold zoals haar ouders en verdiept zich in de moeilijker Islamliteratuur. Ze wil de echte Islam beleven. Haar moeder, haar zussen en vriendinnen worden aangemaand om haar voorbeeld te volgen en ook volledig gesluierd over straat te lopen. Ze praat niet met personen die een andere opinie hebben en niet met mannen buiten haar man en haar familie om. Zo vrijwaart ze haar puurheid.

Ze leeft binnenshuis en stelt alles in het werk opdat haar man tevreden zou zijn. Het huis is kraaknet, zijzelf  tot in de puntjes verzorgd, er is geen haartje meer te vinden op haar lichaam. Ze heeft ongelofelijk veel make-up op, draagt de meest frivole kleedjes en is ook altijd vrolijk wanneer haar man naar huis komt. Wat je haar niet hoort vertellen is dat ze ook haar boerka of sluier draagt om haar man te plezieren ( lees in te spelen op de fantasieën van de man) en hem bij haar te houden. De (moslim)man in downtownMolenbeek vindt het fantastisch dat zijn vrouw haar lichaam alleen aan hem laat zien, zich volledig overgeeft aan hem en voor hem ook alle andere mannen negeert . Met uitzondering van zijn eigen broers.  Het streelt zijn ego. En zijn vrouw is altijd vrolijk.

20:25 Gepost door Student in Mijn gemeente | Permalink | Commentaren (3) | Tags: isabel hoornaert |  Facebook |

Commentaren

Mja, leve de vooruitgang...

Gepost door: Peter | 19-12-07

Je weet duidelijk waarover je spreekt.

Gepost door: annick | 19-12-07

Klinkt zéér ironisch rasistisch!

Gepost door: . | 21-12-07

De commentaren zijn gesloten.