10-12-07

Antwerp: the place2be:

 

 

Hasselt,- Juni 2000: Het was de periode dat duizenden jongeren een studiekeuze mochten maken. In het millennium jaar was ik er dus bij. Meer dan twee derde van mijn klas vertrok naar Leuven. Maar ik wilde meer dan alleen een studentikoze stad. Naast studeren wilde ook mensen leren kennen van andere culturen, religies, ras… Graag wilde ik mezelf ook culinair verwennen dan alleen maar fastfood, cultuur en architectuur ontdekken, cinema, theater en muziek. Het mocht multicultureel zijn maar zeker geen onveiligheidsgevoel veroorzaken. En waar vind je dit alles? U raadde het al: "Metropool Antwerpen."

Nog geen dag heb ik spijt gehad dat ik 7 jaren geleden van Limburg naar Antwerpen trok. Want naast studeren heb ik er veel meer gedaan: mijn eerste lief, het eerste herexamen, de eerste kater… Kan ook bijna niet anders want Antwerpen heeft alles in petto wat men van een stad verwacht: hartverwarmend en ongekunsteld, maar ook levendig en kosmopolitisch; een stad om in te wonen en gezegend met oogstrelende architectuur, chique winkels, imposante monumenten, jazzy clubs, bezielde kunstwerken, cafés waar het bier rijkelijk vloeit, en restaurants waar je van de heerlijkste Belgische en multiculturele gerechten kunt genieten. Antwerpen , thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens; niet alleen rijk aan markante musea, pittoreske galerijen, gebeeldhouwde straten en architecturale parels, maar ook doorweven met verkwikkend groen en rustgevende plekjes. Cultuur, geschiedenis, een bruisend nachtleven en winkels van wereldklasse liggen binnen handbereik, want de stad is via de lucht, het spoor, de weg en zelfs het water gemakkelijk te bereiken.

Vooral de mentaliteit van de Antwerpenaren beviel me meteen: recht voor de raap, chauvinistisch, erg communicatief. Eén van hun vele leuzen : "denken moet je kunnen, dromen moet je durven." Dromen dat doen ze zeker. Want mocht leterme niet slagen in zijn opdracht om een nieuwe regering te vormen dan staat Antwerpen als eerste klaar om hoofdstad van Vlaanderen te worden.

Nu ik in Brussel werk kom ik s’avonds graag thuis in "mijn" Antwerpen. Het voelt vertrouwd aan om het vernieuwde stationsgebouw van Antwerpen binnen te rijden, me via de Leien naar huis te begeven om nadien s’avonds een frisse pint te pakken op de Groenplaats.

En ook al ben ik in Parijs, Londen en Berlijn geweest, geen enkele stad heeft de sfeer van Antwerpen. Kortom: Antwerpen , een wereldstad in zakformaat!

Bron: www.antwerpen.be

23:21 Gepost door Student in DB week1 | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ine hurkmans |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.