06-12-07

Het simpele recept van de Griekse televisieomroep

Waarom dure televisieprogramma’s maken als de kijkers tevreden zijn met een tafereel vol muziek, dans, eten en wijn? Dat is wellicht wat de programmamakers van de Griekse televisieomroep dachten, toen ze het concept van de ERT bedachten.  

Wie genoeg heeft van het sérieux van de duidingsprogramma’s over het einde van Leterme I en II en het begin van Verhofstadt III kan gelukkig terecht bij het leven zoals het is volgens de Griekse televisieomroep. Hier geen dure buitenlandse series, geen ingewikkelde actualiteits- en duidingsprogramma’s. Neen, gewoon een doorlopende scène van een grote feesttafel waar de beau monde van Griekenland zich te goed doet aan Griekse meze en wijn. Af en toe staat een gast op en begeeft zich naar de muziekstand waar hij een weemoedig Grieks volkslied inzet. De camera zoemt in op de bouzouki en van daaruit weer naar het eten op de tafel. Als de kefi bovenkomt, want zo noemen de Grieken hun gemoedstoestand na het nuttigen van drank en eten in goed gezelschap, staan ze op en dansen een zeibekiko of een tsifteteli. Het heeft veel weg van de vroegere shows op de Rai, maar dan zonder de toeters en de bellen. De Griekse beleving van het eenvoudige leven. Wat het buitengewoon maakt, is dat dit geen wekelijkse uitzending is, maar een tafereel dat zich dag na dag afspeelt. Enkel af en toe onderbroken door voetbal, sfeerbeelden van Griekse kusten en een abominabele Griekse serie. Doemscenario’s, crisissen of barslecht winterweer…  de Grieken gaan gewoon verder met hun eerbetoon aan het leven zelf: eten, drinken, zingen en dansen.   

19:01 Gepost door Student in DB week1 | Permalink | Commentaren (2) | Tags: sarah delafortrie |  Facebook |

Commentaren

meze en wijn kosovo een tussenstation op weg naar het land van meze en ouzo. Nu weet ik hoe je avonden gevuld worden: met sirtaki, meze en wijn.

Gepost door: huig | 10-12-07

Ah je leeft nog daar in het barre Kosovo. Mijn volgende artikel gaat over mijn verblijf in Kosovo!

Gepost door: sarah | 11-12-07

De commentaren zijn gesloten.