26-11-07

Ninove en de testikels van Koning Boudewijn

 Een van de meest verspreide flauwe grappen over Boudewijn vindt zijn oorsprong in Ninove.  Iedereen van een beetje leeftijd hield ooit wel eens een oud bankbiljet van 20 frank tegen het licht. Fijntjes maakte men je er dan attent op dat de ballen (van het atomium op de keerzijde) van de vorst in zijn nek hingen.  De link naar de kinderloze Boudewijn was snel gemaakt.  Het ontwerp van dat bankbiljet was in handen van een ‘wereldvermaard’ kunstenaar: Ninovieter Luc De Decker.  Meteen het hoogtepunt van ’s mans carrière.  Hoewel… na een ander hoogtepunt verwekte hij een zoon,  Armand genaamd.  Nu senaatsvoorzitter en uitmuntend in kleurloosheid.  Deze Franstalige liberaal is unionist in het kwadraat, het koningshuis nog erkentelijk voor vaders roem. 

Luc De Decker week uit naar Schaarbeek alwaar hij – zoals zoveel Vlamingen – zijn kinderen in het Frans opvoedde.  Merkwaardig hoe het kan keren: heden ten dage sturen Franstaligen hun kinderen naar Nederlandstalige scholen.  Waarschijnlijk wou De Decker zijn kroost behoeden voor het Ninoofs dialect: het platste van Vlaanderen volgens velen.  Geprangd tussen Aalst en Geraardsbergen aan een kronkel van de Dender hanteert men hier een echte boeventaal.  Een ware uitdaging voor inwijkelingen.  Mijn vrouw voelt er zich na 10 jaar nog altijd onbegrepen.

De Denderstreek is gekend voor zijn ongezonde levensstijl.  In Geraardsbergen leeft men gemiddeld het minst lang van Vlaanderen.  Dit komt door overmatig drank- en sigarettenmisbruik. Ieder zichzelf respecterend dorp in deze streek heeft zijn jaarlijks meerdaags drankfestijn. Carnaval in Aalst en Ninove zijn orgieën van bier, kots, oeverloos gelal en slechte smaak, maar staat met stip op ieders kalender.        Mijn excuses voor het weinig hoogstaand woordgebruik.  Maar ik woon hier al 44 jaar en dat laat zijn sporen na.  Echter, ik amuseer mij hier te pletter!  Altijd welkom… drinken we samen een lekkere Witkap. (JT)4634768

22:04 Gepost door Student in Mijn gemeente | Permalink | Commentaren (2) | Tags: joris trog |  Facebook |

Commentaren

Hoor ik daar enige kritiek Bemerk ik daar een kritische kanttekening bij het in het zuiden wijd verbreide Unionisme ? De Decker sluit in ieder geval vanuit etymologisch standpunt gezien naadloos aan met de volks-eigen sfeer van de Ninoofse boeven. Ook testikelgewijs heeft De Decker echt een streepje voor. De oplossing voor het unionistische doembeeld komt dus ook uit Ninove, ga en vermenigvuldig u!

Gepost door: Michiel COLTURA | 27-11-07

Is dat echt van die lange Armand??? Komt die echt uit Ninove? Ik hoorde hem hier onlangs aan het park uitleg geven voor de camera van télé bxl. Hij ziet er misschien nobel uit, maar zijn woorden toen vond ik echt bedroevend te kort schieten voor een onderhandelaar. Hij maakte de Vlamingen lage verwijten over chantage en slinkse onderhandelingsmethoden. Tja, als hij zo probeert ons land te redden, zal het nog lang duren. Daarom leve het echte Ninove en leve de feesten!!

Gepost door: sarah | 29-11-07

De commentaren zijn gesloten.